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교수진소개

이상현 프로필 사진
  • 성명

    이상현 교수

  • 전공

    식품공학

  • 최종학위

    인제대 이학박사

  • 연구실

    하연관(A동) 411호

학력

- (학사) 인제대학교 식품생명과학부

- (석사) 인제대학교 식의약생명공학과 식품과학 전공

- (박사) 인제대학교 식의약생명공학과 식품과학 전공

교육 및 연구경력

- 인제대, 창원대 식품관련 학과 강사

- Iowa State University, Animal Science 방문연구원

- 신라대 HACCP 교육훈련원 강사

- 2019 – 현재 인제대학교 교수

기타 및 학술관련 경력

- 사단법인 GAP협의회 자문위원

- 김해시 농업기술센터 자문위원

- 김해시 식품산업 공로표창

- 한국산업인력공단 시험평가위원

연구 관심 분야

- 애완동물 식품 제형 개발

- 동물식품 안전성 평가기술 개발

- 천연물 유래 기능성 동물식품 개발

강의 분야

- 동물보건영양학

- 펫푸드 설계

저서 및 주요 논문

주요논문 

- Effect of dihydroferulic acid obtained from fermented rice bran extract on neuroprotection and behavioral recovery in an ischemic rat model. Food Science and Technology(Campinas), 2020

- Anti-inflammatory effect of water extracts obtained from doenjang in LPS-stimulated RAW 264.7 cells. Food Science and Technology(Campinas), 2019

- Evaluation of antioxidant activities, total phenolic content (TPC), and total catechin content (TCC) of 10 sugar apple (Annona squamosa L.) cultivar peels grown in Thailand. Food Science and Technology(Campinas), 2018

- Retrogradation of heat-gelatinized rice grain in sealed packaging: investigation of moisture relocation. Food Science and Technology(Campinas), 2016

- Neuroprotective effect of rice bran extract supplemented with ferulic acid in the rat model of ischemic brain injury. Animal Cells and Systems, 2014

그 외

현 반려동물보건학과 교과지원 교수(펫푸드 분야)